RING NU - 71741886

Michael Blaudzun

I den fortryllende verden af to hjul og sveddryppende strabadser findes en skikkelse ved navn Michael Blaudzun. Han blev født ind i denne hvirvelvind af pedaltrampen den 30. april i 1973 i Herning.

Herningdrengen og cykelrytteren Michael Blaudzun

Hans pedaltråd trækker spor tilbage til en anden tidsalder af cykling, gennem sin far ved navn Verner Blaudzun, der selv var en af de tapre ryttere på de danske landeveje, der udover 9 danske mesterskaber også høste en olympisk medalje og en VM medalje.

Blandt de danske skove og bakker har Michael Blaudzun høstet sejrsblomster ved flere lejligheder i løbet af sin karriere. Her kan nævnes guldtriumferne ved de danske mesterskaber: blandt andet ved DM i enkeltstart enkeltstart i årene 2001, 2003 og 2005.

Året 2008 blev en symfoni af afslutninger, hvor Blaudzun i en tone af beslutsomhed afslørede, at Vuelta a España 2008 skulle være det sidste store optrin i hans lange affære med den professionelle cykelsport. Og sådan tonede hans cykel af i horisonten, som en solnedgang over et liv på to hjul, der havde oplevet det hele.

Fra amatør til professionel

I de fortryllede år, hvor cyklens legeplads var hans levevej, brød Michael Blaudzun igennem som kongen af de danske landeveje i 1994, iført Herning CK’s amatøruniform. Han underskrev herefter en kontrakt som stagiaire hos det professionelle hold Word Perfect.

I tiden omkring 1995 skiftede Word Perfect navn til Novell, og her trådte Michael Blaudzun ind som en del af de professionelle ryttere på holdet. Holdet skiftede senere navn til Rabobank.

Som professionel cykelrytter hos Rabobank og efter skiftet til Tyske Team Telekom i 1998, lykkedes det ham at skabe enkelte resultater i sine utallige løb som hjælperytter.

Michael Blaudzun’s første og sidste Tour

Da han i 1999 valgte at tage en plads i det hjemlige cykelhold, Home – Jack & Jones, der senere skiftede navn til Team CSC, Deltog Blaudzun i Team CSC’s og hans egen allerførste optræden i Tour de France i 2000. Senere trampede han atter med i pedalerne i yderligere to Tour de France i henholdsvis 2001 og 2003. Af højdepunkter bør det også nævnes at han vandt førstepladsen i sin hjemby Herning i 2005 ved Herning Gran Prix.

Han fortsatte sin cykelkarriere som professionel cykelrytter hos Team CSC indtil 2008, hvor han trak fødderne fra pedalerne som rytter i cykelsporten.

Michael Blaudzun, der atter bor i sin fødeby Herning, var efter sin rytterkarriere sportschef gennem 6 år for det danske cykelhold Riwal, der senere blev opløst, da det fusionerede med Leopard Pro Cycling.

Michael Blaudzun har medvirket i to bøger, der omhandler cykelsporten og livet som cykelrytter. Henholdsvis ’Tre uger i juli’ og ’Lede hunde & kolde kameler’. Disse to bøger har været meget anmelderroste og kan stadig findes på boghylder rundt om i danske butikker.

Idag bruger Michaeel Blaudzun sin erfaring og evner fra tiden i cykelsporten og som sportschef som konsulent hos den midt og vestjyske virksomhed JVR Consult.