Sikr din cykel med godkendte cykellåse

Det er ikke alle cykellåse, som forsikringsselskaberne vil godkende, hvis uheldet skulle være ude, og din cykel en dag er væk. Her hos os kan du dog købe et bredt udvalg af godkendte cykellåse til alt fra el mountainbikes, el foldecykler og til el ladcykler.

Find nemt en godkendt cykellås

Det er forholdsvist nemt at finde en godkendt cykellås i Danmark. Varefakta sørger for at der løbende bliver godkendt cykellåse ud fra nogle helt særlig kriterier. Se listen over de godkendte cykellåse i Danmark på deres hjemmeside.

I vores webshop kan du nemt se hvilke godkendte cykellåse, du kan købe hos os. For er det en godkendt cykellås, kan du nemt se det i teksten ved cykellåsen. Skulle cykellåsen ikke være godkendt, kan du dog sagtens bruge den alligevel, og i nogle tilfælde vil dit forsikringsselskab også acceptere låsen.

Uanset hvilken cykellås du vælger, kan det være en god ide først at kontakte dit forsikringsselskab for at sikre dig, at cykellåsen lever op til deres kriterier. Du er også velkommen til at vores cykelmekanikere, hvis du har spørgsmål vedrørende cykellåse eller fordelene ved en godkendt cykellås kontra en ikke godkendt cykellås.

Godkendte cykellåse fra Trelock

Vi forhandler en bred vifte af  godkendte cykellåse fra det anerkendte mærke Trelock. Trelock har en 6 trins skala over sikkerhedsniveauerne på deres cykellåse. Vi har naturligvis også noteret dette sikkerhedsniveau ved hver cykellås, så du kan se, hvilken sikkerhedsklasse din lås lever op til.

Læs og se beskrivelserne af de forskellige niveauer for sikkerhed med cykellåse nedenfor. Bemærk at skalaerne kun er til vejledning, samt at skalaerne både dækker over de godkendte cykellåse og de ikke godkendte cykellåse.

Sikkerhedsniveau 1 og 2: Skaber sikkerhed ved hurtige stop i hverdagen og kan derudover bruges til at låse cykeltilbehør som hjelme og lignende fast, samt som ekstra sikkerhed ved mellemklasse cykler.

Sikkerhedsniveau 3 og 4: Skaber sikkerhed i løbet af dagen. Med disse cykellåse kan du sikkert parkere cyklen hele dagen og trygt tænke på noget andet. Disse låse er velegnede til mellemklassecykler og elcykler. De kan derudover bruges som ekstra sikkerhed for de cykler i den høje prisklasse.

Sikkerhedsniveau 5 og 6: Med disse cykellåse kan du trygt parkere cyklen både dag og nat, uanset om du har en elcykel eller en cykel fra de høje prisklasser. Disse cykellåse kan med fordel også bruges som ekstra sikkerhed for cykler af høj værdi.

Varefakta godkender alt fra cykellåse til madpakkepapir

I Danmark har vi som forbrugere en almennyttig fond, som sikrer at vi nemt kan se, hvilke varer i dagligdagshandlen. der er af god kvalitet. Denne fond hedder Varefakta. Og de hjælper dig blandt andet med at finde de sikre og godkendte cykellåse på det danske marked.

Det er dog ikke alle cykellåse og alle tyverisikre cykellåse, som Varefakta har godkendt endnu. Skulle du ønske dig en lås som ikke fremgår af Varefaktas liste over godkendte låse, kan du tage kontakt til dit forsikringsselskab og høre dem, om din tiltænkte cykellås er godkendt i forsikringen hos dem.

Det kan her være en fordel at have cykeltype og låsetype samt navn klar, så processen bliver nemmere for alle parter. I vores webshop kan du se, hvilke af vores cykellåse, som er testet og godkendt af Varefakta.

Nedenfor på siden finder du en liste fra Varefakta med godkendte cykellåse. Listen her på siden er senest opdateret i 25. maj 2022. Se desuden listen over godkendte cykellåse på Varefaktas hjemmeside her.

På mange elcykler er der også fabriksmonterede forsikringsgodkendte cykellåse. Se blandt andet elcyklerne fra E-Fly som oftest er udstyret med både cykellåse, skærme og kurve fra fabrikken.

Hvordan bliver en cykellås godkendt?

For at få en cykellås godkendt i Danmark skal den gennemgå nogle helt specielle tests. Det er varefakta, som står for disse tests og som dermed garanterer, at du køber en virkelig god lås, når du køber en godkendt cykellås.

For at kunne blive godkendt, skal cykellåses afprøves på forskellige tekniske måder. Dette foregår efter en specielt tilegnet testplan alt efter hvilken slags cykellås man prøver at få godkendt. For at få godkendt en cykellås bliver den typisk udsat for både savklinger, slag med hammer og lignende, brug af skruetrækkere og andet håndværktøj.

Så kort sagt: For at få en cykellås godkendt, skal den både kunne tåle at blive savet i, klippet i med boltsaks, vredet i og brækket i. ja alle typer for opbrydningsforsøg man kan forestille sig at en cykeltyv vil prøve.

Så er en cykellås godkendt, kan du være sikker på at en faglig teknikker har gjort alt i sin magt, for at prøve at brække låsen op.

Hvorfor vælge en godkendt cykellås?

Hvis du vil være sikret at dit forsikringsselskab vil hjælpe dig, hvis du skulle være uheldig og få stjålet din cykel, når den er parkeret, så er du, når du køber en godkendt cykellås, sikker på at forsikringsselskabet siger god for netop denne cykellås.

For er der tale om en Varefakta godkendt cykellås, er det næsten med garanti sikkert at dit forsikringsselskab godtager den. Vi anbefaler dog, at du altid tager en snak med dit forsikringsselskab, eller kigger i dine forsikringsbetingelser, så du bliver 100% sikker på at en godkendt cykellås er tilstrækkelig til netop din type af cykel.

Godkendte bøjlelåse fra Trelock:

 • BS 560
 • U5 Mini
 • U5 Mini Flex

De godkendte bøjlelåse til cykler er lavet af et U i fast metal og er derfor ikke så fleksible. Deres fasthed gør dem derimod til en meget sikker cykellås, som efterhånden er en klassiker til at sikre cykler på danske veje og gader. De godkendte bøjlelåsene er lavet af hærdet stål og har et højt sikkerhedsniveau. Så hvis du har behov for en sikker cykellås, som ikke sidder fast på cyklen er bøjlelåsen et godt valg.

Godkendte foldelåse fra Trelock:

 • FS 480 (100 cm)
 • FS 480 L (130 cm)
 • FS 500 TORO
 • FS 580 TORO

De godkendte foldelåse er nogle utroligt små og fleksible cykellåse. De er lavet af hærdet stål og kan som navnet siger foldes. Det gør at du kan låse din cykel fast til omgivelserne. Lås for eksempel cyklen fast til et cykelstativ eller til andre cykler.

Godkendte ringlåse fra Trelock:

 • RS 430 AZ
 • RS 430 NAZ
 • RS 450 AZ
 • RS 450 NAZ
 • RS 451 AZ
 • RS 451 NAZ
 • RS 452 AZ
 • RS 452 NAZ
 • RS 453 AZ
 • RS 453 NAZ

Ringlåsene er måske den mest klassiske cykellås på markedet. En godkendt ringlås er monteret fast på cyklen på stellet under sædet ved cyklens baghjul. Vi forhandler flere modeller af forsikringsgodkendte ringlåse, som vores cykelmekanikere monterer på cyklen for dig, når du køber en ny cykel hos os. Ønsker du at få en godkendt ringlås monteret på din cykel, er du også velkommen til at komme forbi vores cykelforretning og cykelværksted.

Godkendte kædelåse fra Trelock:

 • BC 515, 85 cm eller 110 cm kædelås
 • BC 680 Chain 110 cm

En godkendt kædelås er som navnet antyder en cykellås, som består af en kæde, der låses sammen. Det gør kædelåsen til en meget fleksibel og anvendelig cykellås. Kæderne på cykellåsen består af ringe af hærdet metal, som er omgivet af stof, så de ikke skader din cykel, når den bliver låst fast. Med en kædelås kan du nemt låse din cykel fast til omgivelserne. Dette er f.eks smart på både Christiania elladcykler og ved el mountainbikes, hvor en fastmonteret lås ofte ikke ønskes.

Guide til godkendte cykellåse – Hvorfor vælge en godkendt cykellås?